• kop_banier
  • kop_banier

Hoekom vereis boute hittebehandeling

Hittebehandeling is 'n metode om die fisiese en meganiese eienskappe van materiale te verander deur hul verhittings- en verkoelingsprosesse te beheer.Hittebehandeling kan materiaalfase-transformasie, graanverfyning veroorsaak, interne spanning verminder, hardheid en sterkte van verbeterwielboute, en ander effekte.Die volgende is die hoofredes vir die uitvoer van hittebehandeling:

1.Verbetering van die hardheid en sterkte van materiale: Deur hittebehandeling kan die kristalstruktuur en korrelgrense van materiale verander word, waardeur hul hardheid en sterkte verhoog word, wat hulle meer geskik maak vir werksomgewings wat hoë sterkte en druk weerstaan.

2. Verbetering van die korrosiebestandheid van materiale: Hittebehandeling kan die oppervlaksamestelling en struktuur van materiale verander, 'n meer stewige en korrosiebestande oppervlaklaag vorm, en sodoende die korrosiebestandheid van materiale verbeter.

3. Verbetering van die taaiheid en plastisiteit van materiale: Sommige hittebehandelingsmetodes kan die korrelstruktuur van die materiaal verander, dit fyner en meer eenvormig maak, en sodoende die taaiheid en plastisiteit van die materiaal verbeter, wat dit meer in staat maak om vervorming en impakladings te weerstaan .

4. Uitskakeling van interne spanning in materiale: Deur hittebehandeling kan interne spanning wat tydens materiaalvervaardiging of verwerking gegenereer word, uitgeskakel word, wat vervorming, krake of mislukking van dele wat deur spanningkonsentrasie veroorsaak word, vermy word.

Samevattend kan hittebehandeling die eienskappe en eienskappe van materiale verbeter, wat dit meer geskik maak vir spesifieke industriële toepassings en prosesvereistes.


Postyd: 10 Oktober 2023